Usudi se reći NE!

Dragi prijatelju, u ova teška vremena lako je odustati od svojih snova i želja. Toliko lako da ljudi više o tome niti ne razmišljaju, sretni su da imaju posao. Bilo kakav posao. I da dobivaju plaću. Na vrijeme. Srećom ako ovo čitaš znam da ti nisi jedna od tih osoba.

Ti si osoba koja je odlučila uzeti svoj život u svoje ruke i koja želi imati ili već ima svoj vlasiti biznis. Želiš napraviti stvari na svoj način, želiš ostvariti svoju ideju i voliš to što radiš. Vidiš priliku i želiš ju iskoristiti dok u dubini duše znaš da to možeš odraditi bolje od svih drugih. Što god da ti se od ovog trenutka nadalje događalo u životu znat ćeš da si se potrudio ostvariti svoje snove, da si riskirao.

No sada kada si krenuo čvrsto se drži sebe i svojih vrijednosti. Nemoj se pokolebati jer je 330 tisuća nezaposlenih i jer nam je ekonomija u banani i nitko nikome ne plaća. To sve nema veze s tobom. U poduzetništvu se „boriš“ samo sa samim sobom. A jedna od najvažnijih stvari koju moraš naučiti, dragi prijatelju, je reći NE. Reci NE radu na crno, podmićivanju, varanju države ali i klijentima koji traže da radiš suprotno tvojim vrijednostima. To je ključno. Pokušaš li se previše prilagoditi nerazumnim zahtjevima klijenata izgubit ćeš sebe. Samo reci NE. Nemoj prihvaćati poslove koje ne želiš samo zato da dobiješ nešto love „dok ne dođe ono pravo“ ili početi raditi sve i svašta kako bi zaradio. Hrabro reci NE svemu što ne želiš raditi.

Evo čemu smo mi rekli NE (a usput provjeri možeš li biti naš klijent):

 • Baviš se prodajom robe (maloprodaja, veleprodaja)
  Baviš se proizvodnjom fizičkih proizvoda (ne software-a)
  Imaš bilo kakvo “skladište”, zalihe roba i proizvoda i sl.
  Imaš udrugu, obrt ili samostalnu djelatnost
  Imaš više od 100 zaposlenih
  Previše ti je 1.200,00 kn/mj + PDV dati za računovodstvo
  Ili jednostavno nemaš smisla za humor

Dakle ako si pozitivno odgovorio na bilo koju točku mi nismo servis za tebe. No nema problema, ima još stotine (možda i tisuće) drugih računovodstvenih servisa koji će te objeručke prihvatiti. Možemo ti ih preporučiti nekoliko. Mi smo samo jedini specijalizirani računovodstveni servis za tvrtke (d.o.o.) koje se bave uslugama.

A ako si rekao NE svemu navedenome i želiš imati odličan računovodstveni servis slobodno me kontaktiraj na gordan@opulento.hr, mob: 098 820 857.