Kako odabrati računovodstveni servis

Što Vam je važno kod računovodstvenog servisa?
Kako ćete znati da ste dobro odabrali?
Možete li to uopće znati prije nego se odlučite za određeni računovodstveni servis?

  • Problem je u tome što vi najčešće ne znate puno o samom računovodstvo (niti želite znati) te ne možete procjeniti njihovu stručnost. No možete procijeniti preporuke drugih klijenata, možete vidjeti kako Vam je odgovoreno na vaša pitanja i jesu li uopće dostupni? Zovu li vas iz FINE ili porezne da nedostaje neki obrazac ili je sve u redu? Na kraju to je ipak osoba s kojom se morate osjećati ugodno i s kojom možete otvoreno razgovarati o vašem poslovanju i financijama.

Koliko je važna specijalizacija računovodstvenih servisa?

  • U svakom slučaju smanjuje mogućnost pogrešaka te povećava fokusiranost na određenu grupu tvrtki kojima se može bolje i kvalitetnije posvetiti (nitko ne može znati sve o svemu)

Osjećate li se kao da je pristup Vašeg trenutnog računovođe pomalo zastario? Da li zaista želite stalno odlaziti k njemu s hrpom papira?

  • Ili biste voljeli imati neograničen pristup svojim financijskim informacijama koje će biti pravovremene i ažurne?
    U skladu sa današnjim ubrzanim tempom života, vjerojatno ne želite pretjerano trošiti svoje dragocjeno vrijeme na računovodstvo. Mogućnost on-line računovodstva i razmjene dokumenata i izvještaja putem interneta je normalna stvar. Ako skratite vrijeme utrošeno na Vaše računovodstvo, možete se više posvetiti Vašem osnovnom cilju – ostvarivanju profita.

Jeste li iskoristili sve porezne olakšice koje ste imali pravo iskoristiti?

  • Sigurno ne biste imali ništa protiv da dobijete od svog računovođe i više nego što očekujete. Preporuke vezane za način raspolaganja novcem koji posjedujete i mogućim poreznim uštedama možete, a i ne morate prihvatiti, ali zašto si ne bi pružili mogućnost da ih dobijete bez da razmišljate o tome?

Čini li vam se da vam računovodstveni servis zadaje još dodatnog posla umjesto da ga smanjuje?

  • Umjesto da vam u prvom mjesecu kaže kako vam nedostaje račun iz 4 mjeseca prošle godine ne bi li bilo bolje da te račune on sam zatraži od dobavljača?

Koliko želite vremena provesti baveći se papirologojim, a koliko s Vašim klijentima?

  • Odluka je na Vama 🙂